A SmartSpeed v1.1 újdonságai

Megérkezett a SmartSpeed rögzítők új firmware-e. Az 1.1-es verzió számos innovatív fejlesztést és újítást tartalmaz, így jelentősen megnöveli a készülék értékét. Egyes funkciók csak a megfelelő készülékeken válnak elérhetővé, például az analóg HD-val kapcsolatos fejlesztés nem érhető el a kizárólag IP-kamerákat fogadó videorögzítőn. 

Analitikai funkciók

A TechSon IP-kamerák VCA (Video Content Analysis) funkciói teljes körűen integrálásra kerültek a firmware-be. A rögzítőről elérhető a kamera VCA beállítása, megrajzolhatók a vonalak és a területek, és a kamerából érkező jelzésre rögzít, vagy riaszt a videorögzítő. A felvételek keresése során a VCA események eltérő színnel jelennek meg az idővonalon. Ez a funkció nem csak az IP rögzítőkön, hanem az IP-kamerákat kezelni képes analóg HD DVR-eken is működik.

Easy Client

A funkció lehetővé teszi, hogy az IP rögzítő szabad csatornáin egy másik – távoli – rögzítő élőképe megjelenhessen.A távoli rögzítő lehet akár analóg HD vagy IP, az egyetlen követelmény, hogy legalább SmartSpeed 1.0.4 fusson rajta. Ezáltal megoldható a távoli rögzítő kameraképeinek másodlagos rögzítése, azaz backup, valamint a rögzítővel kiváltható a kliens oldali PC is.

A funkció csak az IP rögzítőkön működik, az analóg DVR-eken nem elérhető.

Távoli vezérlés, beállítás és installálás

A DVR-t nem szükséges monitorhoz csatlakoztatni, mert a teljes installálás és beállítás elvégezhető a hálózaton keresztül egy PC és az Internet Explorer segítségével. A böngészőn keresztül azok a funkciók is elérhetők, amelyeket eddig csak a helyszínen lehetett végrehajtani. Így távolról formázható a merevlemez, illetve újraindítható a rögzítő.

Zero Operation

Az IP rögzítő új funkciója kisebb rendszerek, irodák családi házak telepítése esetén hasznos. Az NVR figyeli a hálózatot, és ha újabb kamerát észlel, azt automatikusan, minden emberi segítség nélkül beilleszti a meglévő kamerák közé. Az új kamera a legelső szabad helyre kerül.

8 Mpx

A SmartSpeed IP rögzítők az új firmware-rel képessé válnak a 4K, 8 Mpx, akár 4096x2560-as felbontású kamerák képeinek rögzítésére és visszajátszására.

IPv6

A négy bájtos IP-címek ma már nem képesek az összes hálózati eszköz megkülönböztetésére, mivel több készülék található az interneten, mint ahány címet az IPv4-gyel ki lehetne osztani, ezért került bevezetésre az IPv6. A 32 bites IPv4-nél a 128 bites IPv6 nagyságrendekkel több címet képes kezelni, így célszerű volt ezt az új firmware-be is implementálni.

RTSP

Mind az analóg, mind pedig az IP rögzítőkre csatlakozott kamerák képei elérhetők RTSP streammel a rögzítőn keresztül. Ehhez mindössze egy kliens szoftver – TechSon LPR vagy VLC lejátszó – szükséges. A hozzáférés történhet jelszó bekéréssel, de az ellenőrzés ki is kapcsolható.

Élőképek megjelenítése kijelentkezés után

Kameránként beállítható, hogy mely élőképek legyenek továbbra is láthatók a felhasználó kijelentkezése után.

Substream beállítás mobilról engedélyezése

Beállítható, hogy a mobilkészülék a távoli bejelentkezés során átállíthatja-e a másodlagos streamet.

Monitorfelbontás váltása az egér jobb gombjával

Ha a rögzítőhöz csatlakoztatott monitor nem képes megjeleníteni a képet, az egér jobb gombjának nyomva tartásával megoldható a képernyőfelbontás váltása. A művelettel ciklikusan az összes felbontás elérhető, így a kép kisebb felbontású monitoron is megjeleníthető.

Még alacsonyabb bitráta érhető el a másodlagos streameknél

A H.265-ös technológia lehetővé teszi, hogy kisebb bitrátával működjön a rögzítés. Mivel a SmartSpeed NVR-ek a másodlagos streamet is használják, esetenként szükségessé válhat, hogy a másodlagos stream bitrátáját kisebbre állítsuk. Az új verzióban akár 32 kbit/s is beállítható, ami nagyon lassú internetsebesség esetén is lehetővé teszi az élőkép megjelenítését mobilkészüléken.

Forrás POWER Kft